12:27

Czy ombre to już klasyka?

Z ombre mamy do czynienia w wielu dziedzinach życia. Zaczynając od kosmetyki (paznokcie, włosy), po wystrój wnętrz, aż po karoserię samochodową. 😉😲 Dlaczego więc nie wykorzystać trendu cieniowania w cukiernictwie? Oczywiście zostało ono przeniesione również na tę dziedzinę, a samo ombre może być wykonane kremem maślanym (daje najlepszy i najtrwalszy efekt), innym rodzajem kremu, masą cukrową. Można też zastosować tzw. "nagi ombre", czyli użyć cieniowanych partii ciasta odpowiednio od najjaśniejszej do najciemniejszej bez obkładania żadnym kremem czy masą. Poniżej przykładowe ombre z kremu maślanego. Oczywiście w zależności od upodobań, można upiec jeden biszkopt w formie o większej średnicy (tak jak poniżej), ale można upiec dwa biszkopty w mniejszych tortownicach. Dzięki temu cieniowanie może przechodzić płynniej i będzie go podwójna ilość. 😉 Wybierzcie swoją wersję i spróbujcie. 💪 Tort ombre z poniższego zdjęcia nie jest klasyczny o tyle, że środek jest kakaowy, a wykorzystany został do niego ten przepis (oczywiście zmieniając proporcje odpowiednio do wielkości tortownicy)➨ Mini tort czekoladowy 
Na poniższym torcie można umieścić topper tortowy oraz świeczki w odpowiedniej kolorystyce i będzie wyglądał cudnie. 😊😋❤














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Słodka spiżarnia , Blogger